آماده سازی گاوداری کاهش تنش گرمایی
آماده سازی گاوداری جهت کاهش مشکلات تنش گرمایی گاو شیری در تابستان
بدینوسیله پیشاپیش ضمن تبریک و بزرگداشت به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان به اطلاع اعضاء محترم شرکت تعاونی میرساند این شرکت فردا مورخ 28 تیرماه 1400 کلاس آموزشی در قالب پرسش و پاسخ از ساعت 9 الی 11 صبح در محل ایستگاه شیر شرکت تعاونی برگزار خواهد کرد.
از علاقمندان خواهشمندیم با حضور به موقع و نیز رعایت پروتوکلهای بهداشتی کرونا ما را در برگزاری این ورکشاپ یاری فرمایید.
موضوعات مورد بحث: مشکلات پرورش گاو شیری درفصل تابستان با محوریت کاهش تولید شیر و کاهش باروری ، خواهد بود

شرایط تنش گرمایی در تابستان
ایجاد بیش از حد فشار حرارتی بر گاو در اثر درجه حرارت و رطوبت بالای محیط، موجب استرس حرارتی در گاوها می شود.
از علایم استرس حرارتی افزایش تنفس های سطحی، باز کردن دهان هنگام تنفس، آویزان کردن زبان، عرق فراوان، کاهش تقریبی 10% تولید شیر و غذای مصرفی در گاوهاست.
با افزایش دما از 34 به 40 درجه سانتیگراد و رطوبت از 50 به 80%، گاوها کاهش شدید تولیدی و به طور معمول بیش از 25% را نشان می دهند. استرس حرارتی سبب کاهش تولید و نرخ آبستنی گاوهای شیری در طول تابستان می شود.
این خسارات در کاهش مقدار شیر تولیدی، افزایش تعداد روزهای باز و کاهش نرخ گوساله زایی تظاهر می یابد. عقیده بر آن است که دامنه حرارتی گاوهای شیری باید بین 25 تا 65 درجه فارنهایت باشد. در دمای بالاتر از F80 ، مصرف خوراک کاهش می یابد که تأثیر منفی بر تولید خواهد داشت. در دمای F90 یا بالاتر، معمولاً کاهش 3 تا 20 درصدی در تولید شیر روی خواهد داد.
رطوبت همواره نقش قابل توجهی را در استرس حرارتی دارد. میزان خطرآفرین آغاز استرس حرارتی گاو، دمایF 100 و رطوبت 20% می باشد. محدوده کشنده برای گاوهای شیری دمایF100 و رطوبت 80% است.
مصرف خوراک گاو شیری در آب و هوای خیلی گرم به صورت خود به خودی کاهش می یابد. گاوها در اوایل شیردهی به طور سریعتر و شدیدتری تحت تأثیر گرما واقع می شوند. علوفه ها نسبت به جیره غلات گرمای بیشتری تولید می کنند، در نتیجه به کاهش مصرف خوراک کمک می نمایند. جهت رفع کردن این مشکل، در طول تابستان باید علوفه با کیفیت بالا تغذیه شود.

بروز رسانی
تصاویر وورکشاپ
