زایش گاوها نیز مانند انسانها درد
زایش : مرز جدید در مدیریت درد ، گاوها نیز مانند انسانها درد را تجربه می کنند
جدول محتوا
در سالهای اخیر، آگاهی بیشتر از این درد، گاوداران را بر آن داشته تا از اقدامات کاهشی برای کاهش درد ناشی از شیوههای مدیریت معمول استفاده کنند.
در طی این زمان، یک گاو باید بتواند دردها را به همراه تغییرات محیطی و جدا شدن از هم گروهیها و جدا شدن از گوساله اش تحمل کند. در ضمن آنها در خطر مواجهه با شرایطی از قبیل سخت زایی هستند که به تولید شیر کمتر و بیماری بعد از زایمان منجر میشود.
پیش از این در مقاله ایی به بررسی بیماریهای پس از زایش گاو شیری اشاره کرده ایم. جهت مطالعه بیشتر لطفا بر روی لینک ذیل کلیک فرمایید
توصیه ما،استفاده از روش های پیشگیرانه مدیریت درد را برای اخته کردن، کندن شاخ، برداشتن پستان اضافی ،است. به طور مشابه، مدیریت درد استاندارد مراقبتی است که توسط انجمن آمریکایی پزشکان گاو برای شاخ زدایی/شکستن و اخته کردن تجویز شده است.
تمام این تلاشها برای مدیریت درد عمدتاً روی گوسالهها انجام میشود. اما محققان اکنون در حال بررسی هستند که آیا گاوها از مدیریت درد مرتبط با یک رویداد عادی دیگر در طول زندگی سود می برند یا خیر:
درد زایمان.
هانس کوتزی، رئیس دپارتمان آناتومی و فیزیولوژی در کالج دامپزشکی دانشگاه ایالتی کانزاس (KSU) میگوید: «شکی نیست که زایمان و بهبودی پس از زایمان برای گاوها اتفاقات دردناکی هستند، همانطور که برای انسانها اتفاق میافتد». تحقیقات اخیر بر روی این موضوع متمرکز شده است که آیا درمان حمایتی پس از زایمان می تواند درد و التهاب را کاهش دهد و به گاوها کمک کند تا سریعتر از استرس زایمان بهبود یابند.
مایکل کلینهنز”Michael Kleinhenz” ، استادیار گروه علوم بالینی در کالج دامپزشکی KSU، یکی از این مطالعات را انجام داد. او و تیمش درد پس از زایمان را از طریق یک سیستم تجزیه و تحلیل راه رفتن منحصر به فرد ارزیابی کردند.
این سیستم از تشکهای مخصوص زمین استفاده میکند که نیروی تماس را اندازهگیری میکند تا نحوه توزیع وزن گاوها روی اندامها و طول قدمهایشان را ارزیابی کند. تشک های فشاری مشابه به عنوان یک روش مورد تایید FDA برای ارزیابی درد لنگش استفاده شده است.
در مطالعه پس از زایمان روی 20 گاو هلشتاین (10 گاو تحت درمان، 10 گاو کنترل)، تیم او دریافتند که مراقبت از درد پس از زایمان میتواند منجر به بهبودهای ذیل گردد:
1- تغییر وزن کمتر –
مطالعات قبلی درد که اختگی را ارزیابی کرده بود نشان داده است که حیوانات اخته شده بیشتر وزن خود را به اندام های جلویی خود منتقل می کنند تا درد را کاهش دهند. در این مطالعه، گاوهایی که تحت درمان با مسکن ملوکسیکام قرار گرفتند، طی 26 ساعت پس از زایمان، وزن کمتری را در مقایسه با گاوهای کنترل درمان نشده به پاهای جلویی منتقل کردند.
2- تفاوت طول گام –
گاوهایی که هیچ درمان دردی، پس از زایمان ،دریافت نکردند نسبت به گروه تحت درمان ،با پاهای عقب خود گام های بلندتری برداشتند.آقای Kleinhenz پیشنهاد کرد که این ممکن است به دلیل درد همراه با ادم پستان ، در آنها باشد که با درمان ملوکسیکام تسکین میابد.
او توضیح داد: “آنها ممکن است گام های طولانی تری برای به حداقل رساندن اصطکاک پستان برداشته باشند.” و مطالعات قبلی در مورد ارزیابی ورم پستان نشان داده اند که ملوکسیکام به تسکین درد پستان کمک می کند.
مطالعه دوم با استفاده از ملوکسیکام و یک درمان درد دیگر (سالیسیلات سدیم) پس از زایمان توسط بری برادفورد، رئیس Meadows در مدیریت گله گاو گشیری در دانشگاه ایالتی میشیگان انجام شد.
گاوهای شیردهی دوم یا بیشتر، ملوکسیکام، سدیم سالیسیلات یا بدون درمان دریافت کردند، با هر درمان 3 روز و 51 گاو در هر گروه.
نتیجه جالب!
بردفورد و تیمش دریافتند که گاوهای هر دو گروه درمانی در کل دوره شیردهی خود تولید شیر و پروتئین بیشتری نسبت به گاوهایی داشتند که هیچ درمانی دریافت نکردند.
محققان پیشنهاد میکنند که کاهش التهاب سیستمیک توسط هر دو دارو می تواند دلیل موفقیت بیشتر تولید کل شیردهی باشد و همچنین ممکن است طول عمر گله را بهبود بخشد.
ملوکسیکام “Meloxicam ” را می توان از طریق بلوس خوراکی تجویز کرد، که آن را راحت تر از سدیم سالیسیلات می کند، که باید از طریق دمنوش خوراکی تزریق شود.
هیچ یک از این داروها دارای تاییدیه FDA ایالات متحده برای گاوهای شیری شیرده نیستند و فقط می توانند با تجویز کتبی توسط دامپزشک دارای مجوز مطابق با دستورالعمل های استفاده از داروی بدون برچسب (ELDU) استفاده شوند.
ELDU برای کاهش درد و رنج حیوانات مجاز است، اما نه برای افزایش تولید، که بر اهمیت تحقیقاتی که سلامتی حیوانات و پاسخ آنها به تسکین درد را بررسی می کند، مجاز است.