سیاستهای تنظیم بازار
سیاستهای تنظیم بازارو ارزیابی آنها
(قسمت چهارم):سیاست گذاری ها
ابراز نگرانی ایشان درخصوص نتیجه سیاست گذاری غلط بر نابودی دامدار:
آقای مهندس علی مختاریان با تاکید بر اینکه نتیجه سیاست گذاری غلط منجربه نابودی دامداران خواهد شد، تصریح کردند که باید وضعیت را اینگونه ارزیابی کرد که در سال شاهد به کشتار رفتن چندین راس گاو شیری سوپر تولید هستیم .
البته وضعیت بازار در سال جاری بهتر از سال گذشته است اما دامدار در شرایط کنونی ترجیح میدهد که تعدادی از گاوهایش را بفروشد تا بتواند هزینه هایش را تامین کند و به این ترتیب گاو شیری خود را میفروشدو اینطور پیش بینی میشود که ما در سال آتی با این سیاستها نه گوشت خواهیم داشت و نه شیر!
پاسخ مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزی گاودارن اصفهان به سوال در خصوص شرح مشکلات بوجود آمده براثر سیاستهای تحکیمی دولت در ستاد تنظیم بازار:
مختاریان در پاسخ به سوال مطرح شده میگوید: نقطه عطف این کار در بحث ارز مرجع است. اگر این ارز مرجع را از دامپروری برمیداشتند چه اتفاقی می افتد؟ محاسبه بهای تمام شده بر اساس ارز آزاد میشد. ارز آزاد وارد داستان میشد و قیمت تمام شده واقعی با یک نرخ داشتیم. دیگر علوفه و شیر دو نرخی و جند نرخی نداشتیم.
واحد رفاه و پشتیبانی جهاد کشاورزی میتوانست نقش خود را اینگونه ایفا کند که محصول دامداری را بخرد و روی آن یارانه بگذارد و بدست مصرف کننده برساند.
شاید این موضوع هم موانعی داشته باشد، اما با این شکل موفق نخواهیم بود که بتوانیم مصرف کننده نهایی را تامین کنیم و این کار ادامه دار باشد، چراکه با این کار تولید ما نابود میشود.
این کار منتی بر سر تولید است که ارز 4200 تومانی داده میشود، اما واقعا خوراکی با این ارز به دست دامدار نمیرسد که بخواهد با آن قیمت تولید کند و با قیمتی که ستاد تنظیم بازار اعلام کرده بفروشد.
باید اجازه دهند که سیستم عرضه و تقاضا کار کند و اگر دولت میگوید که در این شرایط مصرف کننده توان خرید ندارد، ساز وکارها را بچیند و مصرف کننده را تامین کند.