مدیریت پرورش گوساله
به گفته تارا فلیکس، متخصص گاو گوشتی از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، گوشت گاو شیری تقریبا 20% بازار گوشت گاو را تشکیل می دهد و دارای توانایی های ژنتیکی برای تولید گوشت با کیفیت بالا با کمترین چربی بین گوشت است.
این بدان معنی است که در صنعت گوشت گاو، بازار قابل اعتمادی برای گوشت گاوهای نر شیری وجود دارد
مدیریت فصل زایش برای بهینه سازی محصول گوساله از شیر گرفته شده حیاتی است. تحقیقات انجام شده در خصوص مدیریت پرورش گوساله نشان می دهد که 57 درصد مرگ و میر در 24 ساعت اول و 75 درصد در 7 روز پس از تولد مشاهده می شود. علاوه بر این، عوامل خطر قابل توجهی برای افزایش عوارض گوساله در زمان زایمان وجود دارد که می تواند منجر به افزایش مرگ و میر و کاهش عملکرد گوساله شود.
عواملی که در مدیریت زایش باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:
- مدیریت دیستوشیا (مورد نگرانی اولیه در تلیسه های گوساله اول)،
- محیط زایش (شامل دمای محیط)،
- انتقال غیرفعال،
- و مدیریت جفت (به مقاله جفت ماندگی مراجعه شود)
(به مدیریت تولید مثل گاو مراجعه کنید.) بازدید از گاوداری ، 4 هفته قبل از شروع فصل زایش فرصتی را برای ارزیابی آماده سازی های انجام شده توسط تولید کننده و توصیه هرگونه تغییر فراهم می کند.
نگهداری سوابق در مورد سهولت زایمان و بروز عوارض و مرگ و میر، امکان تجزیه و تحلیل دلایل عفونی و متابولیکی ، خطرات و گروه های خطر و تشخیص هر گونه افزایش بروز بیماری را فراهم می کند.
حداقل یک بازدید اضافی باید از گاوداری 2 تا 3 هفته پس از شروع زایش برای ارزیابی مدیریت و محیط انجام شود. سطح بروز عوارض و مرگ و میر ممکن است مشخص شود. در صورت تجاوز از این موارد، دامپزشک بهداشت گله باید فراخوانده شود و تحقیقات آغاز شود.
یکی از مهمترین فاکتورهای مدیریت پرورش گوساله، در هنگام پرورش گوساله های نر نژاد شیری، در دسترس بودن مکان است. آیا به اندازه کافی فضا دارید؟ بهاربند کافی است؟ یا شاید حتی یک انبار اضافی برای پرورش این دام ها؟
شایع ترین علت عوارض گوساله در دوره نوزادی ، اسهال است (به اسهال در نشخوارکنندگان نوزاد مراجعه کنید). افتراق اسهال های مرتبط با عوامل اتیولوژیک مختلف، به ویژه زمانی که اسهال در بازه زمانی 7 تا 14 روزه اتفاق می افتد، گاهی ممکن نیست و خیلی اوقات مهم نیست.
کنترل عوامل بیماری زا اسهال نوزادی شامل :
- جداسازی حیوانات بیمار از آغوزخانه سالم برای کاهش آلودگی محیطی و انتقال است.
- علاوه بر این، کنترل اشریشیا کلی و سالمونلا شامل قوانین ایمنی زیستی برای جلوگیری از خرید و معرفی گوساله یا گاو جدید در طول فصل زایش است.
گوساله های بیمار باید به سرعت جدا شوند تا از آلودگی بیشتر محیط جلوگیری شود. هنگامی که محیط آلوده است، شرایط مرطوب و خنک امکان بقای عوامل عفونی را برای مدت طولانی فراهم می کند.
کریپتوسپوریدی ها به ویژه برای بقا در محیط مناسب هستند و پیشگیری از آلودگی در آغوزخانه سالم حیاتی است.
واکسنهای تجاری برای روتاویروس، ویروس کرونا، E coli، و کلستریدیوم پرفرنجنس انواع B و C ممکن است به گاوها و تلیسهها قبل از زایش داده شود تا سطح ایمونوگلوبولینهای خاص در آغوز افزایش یابد.
مبحث مهم دیگری که در مدیریت پرورش گوساله باید به آن توجه داشت ، آن است که معمولاً یک برنامه واکسیناسیون اولیه و تقویت کننده و به دنبال آن یک تقویت کننده سالانه لازم است. در صورت نیاز به واکسیناسیون تقویتی، باید حداقل 2 هفته و حداکثر 6 هفته قبل از زایمان تزریق شود. داده های کارآزمایی بالینی سازگار نیستند. برخی کارآزماییها هیچ اثری را گزارش نمیکنند، در حالی که برخی دیگر کاهش قابلتوجهی را در عوارض گزارش میکنند. واکسیناسیون ممکن است یک مکمل مفید برای مدیریت صحیح در کنترل اسهال نوزادی باشد، اما کلید کنترل محیطی است.
آشنایی با «سیستم زایش Sandhills» در مدیریت پرورش گوساله
یک برنامه عالی کنترل محیطی «سیستم زایش Sandhills» است که در دانشگاه نبراسکا توسعه یافته است. در این سیستم گاوهای آبستن در منطقه ای جدا از منطقه زایش زمستانه می شوند. هنگامی که اولین گاو گوساله بدنیا می آورد یا در آستانه زایش است، کل گله به اولین چراگاه زایش منتقل می شود.
گاوها 2 هفته اینجا می مانند. بعد از این مدت، همه گاوهایی که گوساله دارند در مرتع 1 می مانند در حالی که همه گاوهایی که هنوز زایش ندارند به مرتع 2 می روند.
هفته جفت گاو و گوساله را می توان زمانی که جوانترین گوساله در گروه 4 هفته سن دارد و در معرض خطر کم اسهال است ترکیب کرد.
این سیستم تضمین میکند که هر گوساله در محیطی تمیز متولد میشود، بنابراین انتقال بیماری از حداقل تا غیرقابل انتقال است.
گله هایی که قبل از استفاده از این سیستم عوارض شدید و مرگ و میر ناشی از آبشستگی داشتند، ممکن است پس از پذیرش آن تقریباً هیچ نگرانی سلامتی نداشته باشند.
در این و در تمام سیستم های زایش، تلیسه ها باید جدا از گاوهای بالغ زمستان گذرانده و زایش داده شوند، زیرا تلیسه ها نسبت به گاوها نسبت به عوامل بیماری زا ایمنی کمتری دارند.
اخته کردن و شاخ زدایی:
اخته کردن گوسالههای نر در اوایل زندگی (قبل از 3 ماهگی) نسبت به اختگی که بعداً انجام میشود، زمانی که اندازه بیضه به طور چشمگیری افزایش مییابد، استرس کمتری برای گوسالهها دارد.
تعدادی از روش ها ممکن است مورد استفاده قرار گیرد، از جمله :
- تکنیک جراحی باز،
- استفاده از حلقه های لاستیکی
- و روش Burdizzo.
گوساله هایی که با جراحی اخته شده اند در ابتدا نسبت به گوساله هایی که با حلقه های لاستیکی اخته شده اند، تحریک بیشتری نشان می دهند، اما هر دو گروه بلافاصله پس از عمل رفتار عادی خود را از سر می گیرند.
شاخ زدایی در اوایل زندگی نسبت به زمانی که بعداً انجام می شود، زمانی که سایز شاخ ها افزایش یافته است، استرس کمتری دارد. شاخ ها بیشتر برای دوره تغذیه مشکل ساز هستند (یعنی گوساله های شاخدار به فضای دوتایی بیشتری نیاز دارند) و ممکن است باعث کبودی در همنوعان قلم شوند. چنین مشکلاتی به بهترین وجه با پرورش نظرسنجی یا شاخ زدایی زودهنگام مدیریت می شوند.
شناسایی:
شناسایی فردی گاوها و گوساله ها امکان انتخاب بر اساس عملکرد و همچنین ردیابی حیوان را تا گله مبدا برای ردیابی یا مهار بیماری فراهم می کند. تگ گوشهای پلاستیکی رایجترین روش برای شناسایی افراد هستند. نام تجاری به عنوان روشی برای شناسایی گله به دلیل کیفیت محصول و دلایل رفاه حیوانات تحت نظارت فزاینده ای قرار گرفته است.
محصولات تجاری در حال حاضر در بازار هستند که امکان شناسایی الکترونیکی فردی را فراهم می کنند. چنین ابتکاراتی ممکن است در نهایت جایگزین سیستم های شناسایی فعلی شود.
واکسیناسیون:
واکسن هایی برای پاتوژن های تنفسی ویروسی و باکتریایی موجود است. ایمنی غیرفعال باقیمانده در گوسالههای جوان ممکن است پاسخ آنتیبادی قابل تشخیص به واکسیناسیون را در سنین پایین محدود کند، اما استفاده از واکسنهای رینوتراکیت گاوی عفونی MLV و اسهال ویروسی گاوی، پاسخ ایمنی سلولی قابل توجهی را در گوسالههایی با ایمنی غیرفعال باقیمانده به این بیماریها تحریک میکند.
توصیه های سنی خاص برای واکسیناسیون اولیه توسط سازندگان واکسن ارائه شده است. گوساله هایی که در زمان برندینگ یا مرتع واکسینه شده اند ممکن است نسبت به آنتی ژن ها حساس شده و هنگامی که واکسن دیگری در بدو ورود به پروار داده می شود، با یک پاسخ آنامنستیک پاسخ دهند.
برنامه های واکسیناسیون توصیه شده شامل واکسیناسیون تنفسی کلستریدیایی و ویروسی در زمان برندسازی است. تعدادی از برنامه های “ارزش افزوده” گوساله آغاز شده است، که برخی از آنها نیاز به برنامه واکسیناسیون در زمان برندسازی دارند.
بروز ذات الریه معمولاً در طول دوره های چرای تابستانی کم است و نشان دادن اثربخشی بالینی برنامه واکسیناسیون علیه بیماری های تنفسی را دشوار می کند.
حساسیت اولیه برای افزایش پاسخ واکسیناسیون بعدی قبل از از شیر گرفتن ممکن است مزیت اصلی چنین برنامه واکسیناسیونی باشد. یک واکسیناسیون مکرر علیه عوامل تنفسی ویروسی اغلب قبل از شیر گرفتن به گوساله ها تزریق می شود.
واکسیناسیون برای Mannheimia برای گنجاندن در برخی برنامههای واکسیناسیون قبل از شیر گرفتن یا از شیر گرفتن نیز توصیه شده است.
کراتوکونژونکتیویت عفونی می تواند مشکل مهمی در گوساله های شیرده باشد و کنترل آن دشوار است.
واکسیناسیون نتایج متغیری را نشان داده است. چالش با سویه همولوگ پس از واکسیناسیون ممکن است سطحی از کنترل را فراهم کند، اما چالش با سویه هترولوگ محافظت کمی ایجاد می کند.
استراتژی های ایمپلنت در مدیریت پرورش گوساله:
استفاده از ایمپلنت های هورمونی به عنوان یک روش مدیریتی برای گوساله های شیرده ممکن است وزن شیر گرفتن را 3 تا 5 درصد افزایش دهد.
پاسخ بهینه در گوساله های سالم با تغذیه کافی دیده می شود. تلیسههایی که برای تولید مثل نگهداری میشوند نباید در سن کمتر از 45 روز کاشته شوند و گاو نر هرگز نباید کاشته شود. (به محرک های رشد و تقویت کننده های تولید مراجعه کنید.) مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله
کنترل انگل:
بار انگلی گوساله ها معمولاً در بهار کم است اما ممکن است تا اواسط تابستان به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
کرم زدایی گاوها در اواخر بهار ممکن است منجر به افزایش وزن از شیر گرفتن در گوساله ها شود. مطالعاتی که اثرات کرمزدایی گوسالهها را فقط در برندسازی بررسی میکنند، اندک بودهاند، و نتایج متناقض بودند – برخی اثرات مثبت نشان دادند، در حالی که دیگران هیچ تاثیری نداشتند.
به نظر می رسد که کرم زدایی از گوساله ها علاوه بر گاوها در اواخر بهار حداقل مزایای اضافی را به همراه دارد. تخمین زده می شود که انگل های خارجی گاو نیز عامل مهمی برای زیان اقتصادی باشند.
مطالعات به طور کلی افزایش وزن 10 تا 20 پوندی را در گوسالههای شیرده نشان دادهاند که کنترل مگس ارائه میشود.
رایجترین روش کنترل مگس:
رایجترین روش کنترل مگس، استفاده از گوشهای آغشته به حشرهکش است.
با استفاده گسترده از حشره کش های پیرتروئید در برچسب های گوش، مقاومت در حال ظهور به یک مشکل تبدیل شده است، بنابراین چرخش به برچسب های ارگانوفسفره یا اندوسولفان می تواند مفید باشد. اسپریهای حشرهکش و لاستیکهای پشتی نیز میتوانند مؤثر باشند (و کمهزینهتر)، اما گاوها باید مجبور به استفاده از آنها شوند.
تغذیه، Nutrition:
گوساله های شیرده گوشت گوساله معمولاً در طول دوره چرای تابستانی که شیر و افزایش مصرف علوفه جیره آنها را تأمین می کند، مکمل نمی شوند. کمبود مواد معدنی ممکن است در برخی مناطق نگران کننده باشد.
تغذیه مناسب گله قبل از زایمان باید ذخایر کافی را در بدو تولد برای گوساله فراهم کند. با این حال، مکمل های بعدی دشوار است، زیرا مصرف ترکیبات معدنی کمیاب در گوساله ها در بهترین حالت پراکنده است.
تغذیه خزشی ممکن است قابلیت اطمینان مصرف را افزایش دهد، اما یک جایگزین گران برای علوفه موجود است و پاسخ بسیار متغیر است. تغذیه خزشی برای 3 تا 4 هفته قبل از شیر گرفتن ممکن است راهی موثر برای کاهش استرس و بیماری در هنگام از شیر گرفتن باشد. (همچنین به تغذیه گاو مراجعه کنید.)
از شیر گرفتن، Weaning:
از شیر گرفتن زودهنگام گوساله های گوشتی در سن 90 تا 150 روزگی ممکن است با استفاده از مکمل مستقیم گوساله ها برای حفظ وزن به جای مکمل سازی برای تولید شیر، استفاده کارآمدتری از منابع خوراک ایجاد کند.
زمان از شیر گرفتن در اوایل 30 تا 60 روز می تواند عملکرد تولید مثلی گاوها و تلیسه ها را افزایش دهد. گاوها و تلیسهها زودتر در فصل زایش چرخه فحلی را طی میکنند ، و نرخ آبستنی در فصل تولید مثل محدود پس از شیرگیری زودهنگام بیشتر است.
نیازهای تغذیه ای گوساله های از شیر گرفته شده باید به دقت برآورده شود تا از سلامت و عملکرد قابل قبول اطمینان حاصل شود.
از شیر گرفتن این زودهنگام باید فقط در شرایط اضطراری برای نجات آینده تولیدمثلی گاوهایی که در شرایط بسیار لاغر (BCS <4) هنگام زایمان انجام میشوند، انجام شود. مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله مدیریت پرورش گوساله v مدیریت پرورش گوساله
هدف جلوگیری از این وضعیت از طریق استراتژی هایی است که BCS قبل از زایش را بهبود می بخشد (به ارزیابی سلامت اصلاح نژاد مراجعه کنید:).
از شیر گرفتن در سن 150 تا 170 روزگی باعث کاهش استرس شیردهی در گاوها در زمانی که منابع علوفه محدود است و وضعیت گاو را بهبود می بخشد.
مطالعه مقاله مربوط به صفر تا صد آموزش پرورش گوساله شیری هولشتاین با 26 نکته کلیدی پیشنهاد میشود. لطفا کلیک فرمایید.
عملکرد تولیدمثلی در فصل تولید مثل ، تحت تأثیر از شیر گرفتن قرار نمی گیرد.
هنگامی که منابع علوفه محدود است،:
- از شیر گرفتن گوساله ها برای کاهش نیازهای تغذیه ای گاوها این امکان را به آنها می دهد تا قبل از زمستان با کمتر یا بدون مکمل، وضعیت خود را به دست آورند.
- از شیر گرفتن گوساله ها و تغذیه مستقیم آنها کارآمدتر از تغذیه بیشتر گاوها برای افزایش تولید شیر در اواخر شیردهی است.
پرورش گوساله های نر نژاد شیری
- هنگام پرورش گوساله های نر نژاد شیری از بدو تولد، همان مراقبتی را کنید که از گوساله های ماده می کنید.
-
به دلیل نسبت بالاتر خوراک به افزایش وزن در مقایسه با نژادهای سنتی گاو گوشتی، هدف گذاری افزایش سریع وزن در گوساله های نر نژاد شیری برای تلاش برای رسیدن به وزن کشتار در کمترین زمان ممکن بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. گوساله هایی که بیش از 20 ماه تغذیه می شوند معمولاً سودآوری ندارند.
-
یک نکته احتیاطی هنگام تغذیه گوساله های نر نژاد شیری این است که به خاطر داشته باشید که این دام ها باید با یک جیره با کنسانتره بالا به جای جیره علوفه ای تغذیه شوند تا به متوسط افزایش وزن مناسب برسند.
- گاوهای نر بالغ نژاد شیری تقریباً 8 تا 9 کیلو در روز غذا می خورند. بنابراین، مهم است که موجودی خوراک خود را تجزیه و تحلیل کنید تا اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی برای پرورش این حیوانات خوراک وجود دارد
-
فلیکس می گوید: گوساله های نر نژاد شیری نسبت به نژادهای معمولی گاو گوشتی در همان سن به جایگاه و سرپناه بیشتری احتیاج دارند. جایگاه بسیار مهم است زیرا گوساله های نر نژاد شیری تقریباً یک سال در ان تغذیه می شوند. کف بتونی یا سنگی بدون بستر می تواند منجر به لنگش شود.
-
اگر فضا عامل محدود کننده ای برای عملکرد شما باشد، بهتر است فقط تلیسه های جایگزین را پرورش دهید. اما اگر فضای کافی دارید ، پرورش گوساله های نر نژاد شیری ممکن است یک گزینه مناسب اقتصادی باشد.
- پرورش گوساله های نر شیری می تواند در صورت مدیریت صحیح باعث افزایش سودآوری شما باشد. قبل از شروع، مولفه های اصلی ذکر شده را همراه با میزان کارگر مورد نیاز برای پرورش این حیوانات در نظر بگیرید
دستاورد ژنتیکی دانشگاه نیوانگلند امریکا (UNE) در صنعت گوشت گاو – پروژه چند نژادی ، عنوان مقاله جالبی است که پیش از این به توضیح آن پرداختیم. جهت مطالعه بیشتر بر روی لینک کلیک فرمایید.